Ce este PH-ul si de ce este el important pentru sanatate?
In traducere libera PH vine de la „pondus hydrogenii" si inseamna exprimarea cantitativa a aciditatii
sau a alcalinitatii unei substanțe, pe baza concentrației ionilor numiți hidroniu H3O+.Scala de masurare a PH-ului este un logaritm ce cuprinde valori intre 0 si 14, iar valoarea 7 este considerata neutra.Nivelul de PH sub limita de 7 indica substante acide iar cele cu valori de peste 7 indica substante alcaline.Exista anumite subtante care reusesc sa aiba nivele de PH extreme - mai mici de 0 sau mai mari de 14 - insa majoritatea se incadreaza in intervalul valoric 0 -14.
Corpul uman are tendința să mențină fluidele (sângele) la un pH de 7,365, conform funcției de homeostază. Corpul încearcă să mențină un echilibru al fiecărui organ cu fluidul alcalin de pH maxim 8,8 provenit de la pancreas.
Totuși, aciditatea constantă va rezulta în diminuarea funcției de auto-apărare a corpului.
Sângele şi celulele noastre sunt prin structura lor uşor alcaline (sângele are pH-ul între 7,35-7,45) si trebuie mentinute la acest nivel. Pentru a-şi păstra alcalinitatea, organismul face un compromis continuu si nedorit, prin care converteşte reziduurile acide lichide in reziduuri acide solide. Acestea din urmă sunt stocate sub formă de grăsime. Astfel, îngrăşarea e rezultatul necesităţii de a se crea un mediu de stocare care să dilueze aciditatea generală.
Aproape toţi oamenii suferă, din cauza greşelilor de alimentaţie şi a poluării mediului, de prea multă aciditate in corp. Hrana pe care o consumăm arde împreună cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Din cauza arderilor deficitare si a metabolismului lent , hrana se transformă în reziduuri acide, pe care corpul le elimină, în parte, prin urină, respiraţie şi transpiraţie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge şi în ţesuturi, astfel apare colesterolul si surplusul de grasime. Surplusul de grăsime e unul din cele mai comune moduri de stocare a acizilor.
Iata motivul pentru care o cura de slăbire trebuie întotdeauna să înceapă cu procesul de alcalinizare. Fără alcalinizare, fluidele corporale nu vor putea dizolva grăsimea.
Anumite alimente cum ar fi carnea, produsele lactate, prăjelile, conservele sau combinarea greşită a acestora (cum ar fi: carne+cartofi; brânză+pâine, etc.) determina crearea condiţiilor pentru acidoza. Lichidele cum sunt: cafeaua, băuturile alcoolice sau acidulate creează deasemenea aciditate in corp. Conform experimentelor făcute de Sang Whang, autorul cărţii „Inversarea procesului de îmbătrânire", pentru a neutraliza efectul unui singur pahar de cola (pH 2,5) sunt necesare 32 pahare de apă obişnuită.
Oamenii trebuie sa înţeleaga că bolile degenerative sunt cauzate de acumulările de deşeuri acide, atunci nu va mai fi nici un dubiu că utilizarea apei alcaline ne îmbunătăţeşte sănătatea.